Král je mrtev - ať žije král


27.04.2024

Závěr letošní interligové sezóny je tak trochu symbolický, když loňský šampion zajíždí na dráhy svého nástupce. V překladu to znamená, že našim posledním soupeřem jsou hráči KK Ježci Jihlava, jenž právě nás vystřídají na pomyslném trůnu. Do Jihlavy tak jedeme s čistou hlavou, neboť jakýkoliv výsledek již nemůže ovlivnit naše postavení v tabulce (8. v Interlize a 5. v národním pořadí).

V úvodní čtveřici nastupují Michal Jirouš (533) a Michal Bučko (545) a bylo to doslova trápení. Jihlavské dráhy sice nepatří zrovna mezi ty padavé, ale výkony všech zúčastněných interligový duel ani zdaleka nepřipomínaly. Bohužel ty naše byly na tom žebříčku ještě o level níž, takže ani zdaleka nebylo překvapení, že po první třetině prohráváme 0:2 s mankem 61 kuželek.

Prostřední část byla z naší strany mnohem povedenější, byť vyrovnaný stav nic moc neřešil. Roman Pytlík (562) srdnatě bojoval, ale výpadek na třetí dráze zřejmě rozhodl, že dílčí bod zůstane doma. Naproti tomu Milan Wagner (608) velice přesnou hrou nedal svému soupeři příliš mnoho šancí. Před závěrem tak prohráváme 1:3, ale naše ztráta činí pouho pouhé 4 kuželky.

S mírným optimismem jsme vzhlíželi k závěrečné části, neb se nám rýsovala šance na bodový zisk. Bohužel výkon Radka Hejhala (546) byl pro nás vystřízlivěním, neboť Radek si s tamními dráhami vůbec neporozuměl, což kromě konečného výsledku podepřel neuvěřitelným množstvím chyb (10) a přestože nejlepší hráč utkání Vojta Špelina (614) dělal co mohl, na zisk byť jen jediného bodu nám scházely tři kuželky. Porážka 2:6 (3408:3410) jako by symbolozovala celou uplynulou sezónu. Soupeři se sluší pogratulovat k zisku mistrovského titulu slovy: "král je mrtev, ať žije král".

 

utkani_kk_jezci_jihlava_-_skk_rokycany_interliga